Ποδήλατο: Διώχνει το άγχος και μειώνει το βάρος

13.03.2019

Το ποδήλατο, εκτός από φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς, αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο εκγύμνασης. Είναι ένας διασκεδαστικός, πρακτικός και υγιεινός τρόπος να πάτε από το ένα μέρος στο άλλο ενώ γυμνάζεστε.

Σε περίπτωση που ψάχνετε έναν τρόπο άσκησης αλλά βαριέστε το γυμναστήριο, μπορείτε να ενοικιάσετε ένα ποδήλατο από την nextbike και να απολαύσετε μια βόλτα στον παραλιακό ποδηλατόδρομο.

Οι πιο κάτω λόγοι θα σας κάνουν να σηκωθείτε από τον καναπέ και ξεκινήσετε την ποδηλασία σήμερα κιόλας.

Ανεβάζει τη διάθεση

Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να βγεις έξω με ένα ποδήλατο. Η διαδρομή είναι μια ευκαιρία για να εξερευνήσετε τη πόλη σας, να ξεσκάσετε και φυσικά, να ασκηθείτε. Η ποδηλασία ενεργοποιεί το σώμα και ενισχύει την αντοχή. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο, οπότε η διάθεση σας «ανεβαίνει», το άγχος μειώνεται και το μυαλό ηρεμεί.

Η ποδηλασία δεν κάνει διακρίσεις

Σε αντίθεση με άλλες μορφές άθλησης, η ποδηλασία δεν κάνει διακρίσεις. Είναι κατάλληλη για οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία. Μπορείτε να πάτε για ποδήλατο κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Διατηρεί την καρδιά δυνατή

Η ποδηλασία είναι τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις. Εκτός από την τόνωση των ποδιών, το ποδήλατο και αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό. Πολλαπλές μελέτες επιβεβαιώνουν πως αυτή η τακτική άσκηση συνδέεται με την καρδιαγγειακή υγεία. Μειώνει τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου.

Προάγει την απώλεια βάρους

Ποδηλασία ενισχύει δυναμικά την απώλεια βάρους. Τονώνει όλο το σώμα και καίει λίπος, ενώ επιταχύνει και τον μεταβολικό ρυθμό. Ακόμη και σε χαλαρό ρυθμό, μπορείτε να κάψετε τουλάχιστον 280 θερμίδες.

Ανακουφίζει από το στρες

Οι μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση βοηθά στη μείωση του στρες και την ανακούφιση του άγχους. Προκαλεί την απελευθέρωση της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, που βοηθούν τη διάθεση. Μελέτη έδειξε πως όσοι μετακινούνται με ποδήλατο φέρεται να αισθάνονται λιγότερο άγχος από ό, τι όσοι μετακινούνται με λεωφορείο ή αυτοκίνητο.